Långtidsuthyrning

Bo länge i Spanien!

Långtidsuthyrning

Vill du bo längre i Spanien? Då är långtidshyra något för dig! Vi erbjuder mer än 30 olika boenden (både lägenheter och villor) för långtidsuthyrning i alla smaker och budgetar. Hyr bostaden så länge som det passar dig – ring oss så hjälper vi dig. 

Passa på att lämna mörkret och kylan för en behagligare tillvaro på Costa del Sol. Hos oss får du ett kvalitetssäkrat boende med all den service du vill ha. Kontakta oss redan idag eller välj att bli uppringd så tar vi fram ett alternativ som passar just dig.

Hyr bostaden längre

  • Stort utbud, 30-tal olika boenden (lägenheter/villor)
  • Hög service
  • Trygg hantering
  • Kvalitetssäkrade
  • Alltid svensk personal på plats

Behagligt året runt

Det finns många fördelar med att uppleva Costa del Sol vintertid. Vädret är betydligt bättre än i Sverige med en medeltemperatur mellan 17 – 20 grader på dagarna.

Öppet som vanligt

Det mesta av restauranger och sevärdheter är öppet som vanligt med fördelen att du slipper trängas med massa andra turister.  Att det dessutom är betydligt mer prisvärt att leva och bo i Spanien under vintern gör inte saken sämre. Vintern är ett fantastiskt tillfälle att få uppleva Spanien genom att komma spanjorerna och det spanska vardagslivet närmare.

Shopping

Costa del Sols bästa shopping hittar du i Plaza Mayor som är ett shopping-mecka nära Malagas flygplats. Hit tar du dig enklast med tåg, taxi eller bil.

Sevärdheter i Malaga

Malaga är hem till fantastiska konstverk, antika lämningar och byggnader som får vem som helst att häpna. Här är tips på sevärdheter i Malaga stad.

Malaga Katedral
Malaga Katedral är en pampig byggnad byggd mellan 1500-1700. Katedralen har smeknamnet La Manquita, på svenska den enarmade damen. Smeknamnet är en blink till faktumet att katedralen bara har ett torn när det egentligen skulle varit två. Byggnaden är gjord i Renässansstil, med en släng av barock.

Parque de Málaga
Mitt i Malaga ligger stadens gröna oas – Parque de Málaga. Här finns subtropiska plantor, vackra statyer och fontäner samlade. Parken anlades 1897 i form av ett landskap. Malagas stadspark är en strålande vacker plats att bara strosa på.

Picassomuseet i Malaga
Visste du att konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga? I Malaga finns det flera museer och institutioner som hedrar den stora konstnären. Att hans verk skulle få stanna kvar i staden där han föddes var även något Picasso själv önskade. Ett av Malagas mest kända museer är Museo Picasso Málaga. Här hänger fler än 200 verk av Picasso som täcker alla stilar. Förutom den fasta utställningen hålls speciella event och utställningar på museet. Läs mer på museets hemsida.

Den romerska amfiteatern
Den äldsta sevärdheten i Malaga är den romerska teatern. Teatern räknas härstamma från 100 e.Kr., och är faktiskt den äldsta på hela iberiska halvön. Den romerska teatern låg dold i flera hundra år. Det var först på 1950-talet som man av en slump återupptäckte den under marken, och bestämde sig för att gräva ut den. Idag är det en av de finaste sevärdheterna i Malaga. Missa inte fästningen Alcazaba strax ovanför. Alcazaba, som mer kan beskrivas som ett palats, byggdes mellan 700- och 1000-talet.

Golf på Costa del Sol
Det är inte för intet som Costa del Sol ibland skämtsamt kallas ”Costa del Golf” – det kryllar av golfbanor på solkusten. Närmare bestämt räknas runt 70 banor finnas utbrett längs kuststräckan. Den äldsta heter Parador de Málaga Golf och ligger i Malaga. Nära Sotogrande ligger de mest prisade golfklubbarna på Costa del Sol: Valderrama, Real Club Sotogrande och La Reserva.

Andra tips:

Granada med Alhambra
Alhambra är med på UNESCO:s världsarvslista och var finalist när världens nya sju underverk skulle utses. Det är Spaniens näst mest besökta sevärdhet med över 2 miljoner besökare per år. Du kommer att förstå varför. Här bodde den moriske sultanen som styrde det högtstående arabiska väldet i Spanien. Inom varje vetenskap så var de klart överlägsna och det framgår till en del i detta palats från 1100-1300-talet. Det är inte bara palats och försvarstorn utan även större trädgårdar. Tänk bara en sådan sak som att ha springbrunnar och rinnande vatten överallt på 1300-talet.

Besök också den charmiga gamla stan i Granada där det finns inbjudande små restauranger, intressanta historiska minnesmärken och exotiska butiker i de månghundraåriga, trånga små gränderna.

Kommunikationer

Det enklaste sättet att ta sig runt på Costa del Sol är att hyra bil. Det finns också en välutvecklad tåglinje, som går mellan Malaga och Fuengirola. Det går också bussar mellan städerna.

Upplev vintersolen på ett enkelt sätt. Boka långtidsuthyrning hos oss – enkelt och smidigt.

Vill du veta mer?

Kontakta Cecilia Brynte, Manager i Marbella.
+34 631026561, cecilia.brynte@semesterbostaden.se 

EnglishSpainSwedish